Meer dan welkom ………

Doet uw VEG al mee?

Mensen uitnodigen om een keer een kerkdienst mee te maken…

En wanneer vinden we dat die actie geslaagd is?

Als er tien ‘nieuwe’ mensen in de dienst komen? Of vijf? Hebben de mensen die wel iemand hebben uitgenodigd, maar die een ‘nee’ te horen kregen, gefaald? Stel dat er helemaal niemand aan de uitnodiging gehoor geeft…is het dan mislukt? Ik denk dat het er niet om gaat hoeveel mensen gehoor geven aan de uitnodiging. Het gaat erom dat wij uitnodigen – en dat we dat doen, betekent al dat de actie ‘geslaagd’ is. De zaaier, die uitgaat om te zaaien, weet van tevoren niet welk zaad er op zal komen en vrucht zal dragen. Als wij uitnodigen, dan mogen we dat doen omdat we weten dat God al lang bezig is, ook met degene die we uitnodigen. God is er allang voor wij komen! En welk antwoord je ook kreeg, je hebt iemand uitgenodigd. Dat is een stap die veel mensen niet durven zetten. Er is van alles dat ons tegenhoudt.

Iemand uitnodigen vraagt vertrouwen. Vertrouwen op God – dat Hij erbij is, en met de ander bezig is, ook via jouw uitnodiging. Vertrouwen dat het niet van jouw uitnodiging afhangt. Vertrouwen dat jouw uitnodiging, hoe stuntelig en aarzelend misschien ook, een zaadje is dat misschien zou kunnen ontkiemen. Als je nooit niemand uitnodigt, zal er nooit iemand ‘ja’ zeggen!

http://www.eo.nl/geloven/programma/kerkproeverij/

 

 

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten