Mozes – Jezus reis vanuit VEG Heerde

Van 21 t/m 31 mei 2018 wordt vanuit Heerde een Mozes-Jezus reis georganiseerd naar Israël en Jordanië. Een bijzondere en gevarieerde reis met ds. Weststrate uit Heerde als reisleider. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de mail predikant@vegkruiskerkheerde.nl of telefonisch 0578-692701.

Het betreft een 11 daagse reis. Er zal gereden worden op de Koningsweg die de Israëlieten afgelegd hebben op weg naar het beloofde land en er wordt een jeeptocht gemaakt in de woestijn van Wadi-Rum. Ook staat Moab op het programma, waar o.a. Ruth vandaan kwam en de berg Nebo wordt bezocht, waar Mozes het land kon zien liggen. Hoogtepunt zal zeker zijn het bezoeken van de oude hoofdstad van de Nabateërs Petra, een indrukwekkende stad in de rotsen uitgehouwen en nog maar betrekkelijk kort geleden ontdekt.

Omdat Israël ten tijde van koning David en Salomo ook delen van Jordanië, Syrië en Libanon omvatte, herinnert Jordanië ook aan die tijd. Het bijbelse Rabbat-Ammon heet nu Amman. In het noorden ligt het Land van de Gerasenen. De stad Jerash is daarvan een zichtbaar en indrukwekkend bewijs. Bethanië wordt bezocht (herinnert aan Lazarus, Martha en Maria), en ook de plek waar Johannes doopte. In Israël worden plaatsen bezocht die herinneren aan Jezus, waaronder de stad Nazareth waar Hij opgroeide en het gebied van Galilea waar hij lang woonde en de meeste wonderen verrichtte. Een rit naar het noorden voert langs het kunstenaarsstadje Tsfat en over de Golan, de grens met Syrië.

In Jeruzalem staan uiteraard de Olijfberg, de oude stad met de Via Dolorosa, de Klaagmuur en de Grafkerk op het programma.
In de woestijn van Judea wordt naar de bron van Engedi (vluchtplek van David voor Saul) gewandeld. Echt een reis voor de liefhebbers. Ook leden en vrienden van andere VE gemeenten en andere kerken kunnen zich als belangstellende melden.

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten