Kerkproeverij en startzondag in Wormerveer

Een bijzondere dienst op 10 september in VEG Wormerveer:

Behalve dat het de start was voor het nieuwe activiteitenseizoen en ons gemeenteproject, stond deze dag in het teken van de Kerkproeverij. Het was de bedoeling dat gemeenteleden mensen die niet of bijna nooit in de kerk komen, zouden uitnodigen om mee te gaan naar de dienst om te ‘proeven’ van wat er in een kerkdienst gebeurt.

Wij mochten een aantal gasten begroeten. Behalve dat wij liederen zongen, gebeden uitspraken en uit de bijbel lazen, konden enkele kinderen ook daadwerkelijk ‘proeven’. Er waren stukjes brood en druivensap (tekenen van het Heilig Avondmaal), koekjes (bij de koffie of thee na de dienst), pepermunt (wordt altijd gegeten tijdens de preek; iedereen kreeg een pepermuntje).

Ook was er het officiële begin van ons gemeenteproject ‘DSG De Sluis’ (afkorting voor Diaconale Stichting voor Gevangenenzorg; behalve met financiële giften gaan wij ook daadwerkelijk helpen, nu proberen wij mannenkleding te verzamelen).

Na de dienst konden wij elkaar ontmoeten bij koffie/thee; dit ging over in de lunch; hiervoor hadden sommige gemeenteleden heerlijke hapjes gemaakt.

Dus een letterlijke ‘kerkproeverij’.

Aan het einde mochten wij in de praisedienst God loven en prijzen.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten