Twintig bijeen op de 20ste te Bussum

Op woensdag 20 september kwamen bijna twintig belangstellenden naar de studiedag van het Studieplatform Seminarium. Te gast was prof. Gerrit Immink, die sprak over zijn boek ‘Bidden in het besef van Gods tegenwoordigheid’. In zijn lezing en in een uitgebreid gesprek kwam aan de orde hoe bidden zich verhoudt tot de beleving van mensen vandaag de dag. Er zit nogal een verschil tussen de op onmiddellijke ervaring gerichte beleving van veel mensen en de geduldige geloofspraktijk van het bidden.

’s Avonds vormde de groep zich een mening over stellingen als: bidden kun je trainen, en: bidden maakt vergaderen efficiënt. Met een avondgebed werd de dag besloten: ‘Het is goed de Heer te loven en zijn naam te prijzen; in de morgen wordt zijn goedheid gemeld en zijn trouw in de nacht.’

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten