Een frisse wind door Europa. Semper reformanda als duurzame energiebron.

De Protestantse Kerk in Nederland organiseert 31 oktober 2017 de eerste Protestantse lezing in de Janskerk, Janskerkhof 26, 3512 BN Utrecht. In deze lezing staat de invloed van het protestantisme op de cultuur centraal.

Ds. René de Reuver, algemeen secretaris van de Protestantse Kerk zegt hierover: “Met de protestantse lezing levert de Protestantse kerk in Nederland  een bijdrage aan het maatschappelijk debat vanuit protestants perspectief. De eerste protestantse lezing wordt gehouden 500 jaar na de start van de reformatie. Deze eerste lezing illustreert de invloed en doorwerking van het protestantisme in onze samenleving.”

De Nederlandstalige  lezing wordt gegeven door dr. Katharina Kunter. Zij is theoloog en historica en schreef het overzichtswerk 500 jaar Protestantisme. Dr. Kunter is gezien haar kennis van de buurlanden van Duitsland, in staat is weer te geven hoe divers het protestantisme is in Europa. Ze schreef ook onder andere ook het kinderboek ‘Geheimversteck Wartburg’.

Het programma op 31 oktober:

  • 14.00 uur Protestantse lezing door dr. Katharina Kunter.
  • 14.45 uur Gesprek met de aanwezigen o.l.v. ds. Karin van den Broeke, voorzitter landelijk bestuur Protestantse Kerk in Nederland
  • 15.15 uur Pauze
  • 15.45 uur Afsluiting Estafette ‘Als een lopend vuur’
  • 16.15 uur Vesper o.l.v. ds. Andreas Wöhle. Met gelegenheidskoor o.l.v. Hanna Rijken
  • 16.45 uur Afsluiting

 

Voor meer informatie en aanmelding kijk op de website van de Protestantse Kerk.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten