Nieuwe preses Protestantse Kerk in Nederland

Ds. Saskia van Meggelen, foto gemaakt door Sandra Haverman

Ds. Saskia van Meggelen (1967, Zuidland) is op vrijdag 9 maart verkozen tot preses van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland. Zij volgt ds. Karin van den Broeke op, die de afgelopen vijf jaar preses is geweest.

Liefde voor de Kerk

Ds. van Meggelen is blij met het vertrouwen dat de generale synode in haar stelt. “Ik houd van de Kerk, al mijn leven lang, en op wat voor plaats God mij ook roept, daar wil ik zijn Kerk dienen. Voor mij is dat nu deze plek.”

Een goede bekende in de Bond

Naast haar predikantschap van de protestantse gemeente Breda, bekleedt Van Meggelen een aantal bestuurlijke functies, waaronder die van bestuurslid van het Seminarium van de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten en maakt zij namens het bestuur deel uit van de werkgroep nascholing.

Klik hier indien u meer wilt lezen over de nieuwe preses of klik hier indien u haar toespraak wilt bekijken.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten