Vrije Evangelische Gemeente Kampen 75 jaar

De Vrije Evangelische Gemeente Kampen  bestaat op 26 april 75 jaar. Daarom organiseert zij een jubileumweek van 21 april tot 29 april. Het is een feestelijk programma geworden

  • Zaterdagmiddag 21 april, een “verwen en hightea-middag” voor senioren 50 plus op het Kampereiland. Bij een boerderij waar in miniatuur oud Kampen is nagebouwd, is er een gezellige ontmoeting.
  • Zondagmorgen 22 april is er een jubileumdienst. Hieraan werkt mee de gitaar/zanggroep Kithara uit Oldebroek en diverse anderen. Voorganger is ds. Sjoerd van der Velde. Thema: Bouwen bij de Rivier.
  • Woensdagmiddag 25 april is er om 14.30 een optreden van Elly en Rikkert in de Stadsgehoorzaal. Een geschenk van de Vrije Evangelische Gemeente  aan de stad Kampen. Kaartjes zijn voor sterk gereduceerd tarief aangeboden. Alle 450 beschikbare kaarten zijn al uitverkocht.
  • Zondagavond 29 april is er een grote jongerenbijeenkomst, met als spreker oud schaatser René Ruitenberg en een combo Faithfull Friends uit de VEG  in Elburg. Het thema is Zonder Strijd geen Overwinning.  Vooraf hebben de jongeren samen een maaltijd.

Om dit jubileum mogelijk te maken is er een jubileumfonds gemaakt. Opbrengsten zijn afkomstig uit:

  • Flessenspaaractie die al het hele winterseizoen loopt.
  • Een sponsor-wandel/fietstocht naar de moeder gemeente VEG Oldebroek. Op 7 april heeft begeleid door prachtig weer deze tocht plaatsgevonden.  In Oldebroek werden we ontvangen met lunch, soep etc. En ds. Sjoerd van der Velde heeft daar uitgebreid verteld over de historie.
  • Giften en extra collecte.
  • Opbrengst van sterk gereduceerde kaartjes  optreden Elly en Rikkert.

Wat overblijft gaat naar twee zendingsprojecten waarbij  mensen uit de gemeente bij betrokken zijn:  Herman Koster in Guyana en Wilfriede van Dijk met project in Oeganda en SZD.

Een enthousiaste jubileumcommissie, gevormd uit de jongeren die vorig jaar belijdenis hebben gedaan, aangevuld met een aantal andere jongeren, hebben de grote lijnen georganiseerd.

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten