Op zondag 27 mei viert de VEG Zwolle, haar 75 jarig jubileum

Op 16 mei 1943 is de gemeente gesticht, op 12 juni 1943 ontving de gemeente de erkenning als kerkgenootschap.

Midden tussen die beide data in viert de VEG-Zwolle dit bijzondere jubileum in een feestelijke dienst die om 14.00 uur begint en gehouden wordt in de markante Kapel aan de Hogenkampweg. Bijkomend gegeven is dat niet alleen de gemeente 75 jaar bestaat maar het ook precies 50 jaar geleden is dat de Kapel werd gebouwd en officieel in gebruik genomen werd. Een dubbel jubileum dus en daarom volop reden voor een feest.

Het thema van deze jubileumdienst is Leve de kerk” (gekozen met het oog op dit dubbele jubileum).

De dienst heeft enerzijds het karakter van een dankdienst, tegelijk is het ook een dienst waarin we verwachtingsvol vooruit gekeken wordt en daarom ook een dienst van gebed om zegen voor de tijd die komt. Aan de dienst, die geleid wordt door Henk van Dam die als gemeentelijk werker verbonden is aan de VEG Zwolle wordt meegewerkt door diverse gemeenteleden van uiteenlopende leeftijd die korter of langer verbonden zijn aan de VEG. Dat maakt de dienst tot een dienst van de gemeente, door de gemeente en een dienst voor iedereen die zich op welke manier dan ook met de VEG Zwolle verbonden  weet.

De VEG neemt een heel eigen plek in op het veelkleurige palet van de kerkelijke kaart van Zwolle. Temidden van de meer gevestigde kerken en een aantal wat meer evangelisch georiënteerde gemeenten heeft de VEG binnen Zwolle haar eigen identiteit en betekenis.  Bijzonder is de ontwikkeling die de gemeente de laatste 12 jaar heeft doorgemaakt: van een kleine, vergrijsde gemeente waar sluiting de enige optie leek heeft de gemeente zich ontwikkeld tot een jonge en vitale gemeente: er zijn meer dan 100 leden, waarvan ruim 25 jonger dan 10 jaar en nog eens ruim  25 tussen de 30 en 40 jaar. De gemeente is volop actief in de wijk waarin de Kapel staat en participeert in meerdere initiatieven.

Iedereen is van harte welkom in de feestelijke dienst waarin dit jubileum gevierd wordt. Na de dienst is er gelegenheid voor ontmoeting, felicitatie en is er koffie/thee en een hapje en een drankje voor iedereen. Klik hier voor de uitnodiging.

 

 

 

 

 

 

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten