Overlijden broeder Johan Lucas Moens

Op zaterdag 14 juli is op de leeftijd van 93 jaar br Johannes Lucas (Jo) Moens overleden. Br. Moens is in een wat verder verleden ouderling geweest in de Vrije Evangelische Gemeente Goes. Hij ging ook wel voor en gaf bijbelstudie in de gemeente. Hij had veel aandacht voor de prediking van de Maranatha boodschap. De Heer komt terug en we moeten daarop voorbereid zijn. Ook kon hij zeer goed diensten houden voor mensen met een verstandelijke beperking. Op een gegeven moment werd hij, hoewel technicus van beroep, voorganger van de Vrije Evangelische Gemeente Yerseke. Hij deed dit van 1979 – 1990.

De laatste jaren van zijn leven waren zwaar. Hij moest gescheiden van zijn vrouw gaan wonen in zorgcentrum Ter Valcke. Op heldere momenten ging hij daar nog weleens voor in een vrij gebed aan tafel. De week voor zijn overlijden ging zijn conditie zienderogen achteruit en op 14 juli ging hij van ons heen. De afscheidsdienst vond plaats op woensdag 18 juli in de aula op de begraafplaats te Goes. Voorganger in die dienst was br. van den Ende uit Wemeldinge. Hij sprak over de huwelijks tekst van de fam. Moens: : “De eeuwige God is voor u een woning en onder u zijn eeuwige armen”  In de trouw en de liefde van God is br. Moens nooit beschaamd geworden. Wij gedenken hem in dankbaarheid en bidden om de nabijheid en kracht van de Heer voor mevrouw  Moens, hun kinderen en (achter)kleinkinderen.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten