Kampus 2018, een geweldig weekend!

Inmiddels is er weer een tijd verstreken, maar we willen toch graag het succes van Kampus 2018 nog eens benoemen en terugkijken op een geweldig weekend met de jeugd van de V.E.G uit verschillende gemeenten.

Er gingen maanden aan voorbereidingen en voorpret aan vooraf en op vrijdag 1 juni 2018 ging een topweekend van start met een geweldige band, een groep van zo’n 100 jongeren en mooi weer. We stonden een heel weekend in Vuur en vlam voor Jezus, alles wat bedacht was kwam tot zijn recht. Contacten werden gelegd en soms sloeg er een vlammetje over :-).

Op vrijdagavond gingen we van start met de viering die door Vejo Gouda en de band goed in elkaar was gezet. De band stond als een huis en hier konden we met zijn allen een heel weekend lof en aanbidding inzetten voor onze grote God. Het was een lange zit, maar gelukkig werd het daarna tijd voor een tof nachtspel, waarbij er voor de meesten onder ons wel wat spanning in zat….de groep met de grootste winnaarsmentaliteit had uiteraard de winnende hand! Na alle commotie bleek het toch wat moeizaam om de slaap te vatten, het werd dan ook een lange, lange nacht.

De zaterdagochtend begon met een uitje naar Barneveld, met een rauw ei ruilden de groepjes tot de middag voor alles wat los en vast zat. Met de buit terug in de auto’s naar de camping in Renswoude waar we na een geweldige veiling een enorm bedrag bij elkaar hebben gehaald voor het goede doel. Wat een groot succes! De meesten hadden hun buik er even van vol en konden de middag dan ook vrij besteden. Om 18:00 uur stond er een buffet klaar die door iedere groep zelf was samengesteld en was het met de hele groep aanvallen geblazen…wat had iedereen zijn best gedaan. Het was echt een waar genoegen om met z’n allen van het lekkere eten te genieten.

De avond verliep in een goed georganiseerde chaos waarin alle Vejo’s hun acteertalenten konden laten zien. Wat een fantasie, creativiteit en talenten! Petje af hoor, wij als commissie hebben enorm genoten van de uitvoeringen.

We zijn alweer aangekomen bij de zondag, de laatste dag. Vaak een rustige dag, na het slaapgebrek en alle intensieve activiteiten. Een dag om de laatste slag te slaan voor de beker met het sport en spel en ook de rode draad af te ronden die dit jaar een spektakel was. Met het oplossen van Bijbelse-raadsels – het leek wel Wie is de Mol! – was het mogelijk om een kluisje te openen. Wat hebben we veel gedaan in één weekend.

Een belangrijke taak; het organiseren van dit weekend, een jongerenweekend waar ik zelf als jeugdlid nog vaak aan terugdenk, de mooie momenten met andere jongeren die ook zoeken naar een weg met God. We hopen op nog vele mooie jaren Kampus en bidden voor Gods hand daarin, met een team dat deze organisatie kan dragen en vele jongeren die we kunnen benaderen door middel van dit weekend. ~ Angelique

Als er andere jongerengroepen zijn uit Nederland die ook aan willen sluiten in 2019, wees welkom!

Een Kampus-groet namens de commissie, Luke, Leon, Plonia, Lilian, Hannah en Angelique (vejokampus@hotmail.com)

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten