Het Ons Orgaan van september is een Special over het boek “Weggaan en toch blijven”

Noem de naam Bert Louwerse en velen leggen direct de link met de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten.  Bert was een gedreven mens en theoloog. Hij was een kleurrijk iemand en allerminst een doemdenker.  Hij was iemand met ideeën die eigentijds én tegendraads waren. Met de thema’s die hij aansneed, de verhalen die hij vertelde en de vragen die hij opriep, opende Bert deuren.

Na het plotselinge overlijden van Bert Louwerse in 2014 was er voor Leo Mietus opeens een ‘gat’ in de Bond. Hij miste hem als collega en vond dat Berts gedachtegoed niet verloren mocht gaan. In het boek “Weggaan en toch blijven”, verzamelde Leo teksten van Bert. Het boek geeft een mooi overzicht van de visie en de inzet van Bert Louwerse. Daarnaast geeft het ook een overzicht van de ontwikkelingen binnen de Bond.

In dit nummer van Ons Orgaan besteden we aandacht aan dit boek. We geven lezers het woord, die een inkijkje geven in het boek. Over het doel van de gemeente. Over de tegenstelling tussen beweging en kerk. Over een tegengeluid tegen megakerken. En over ‘het tante Pie-principe’, je kunt naar mensen kijken zoals ze zijn. Artikelen om over na te denken en als aanmoediging om dit boek te lezen.

Ga naar de publicatiepagina van Ons Orgaan voor de web versie of klik hier voor de pdf. om meer te weten te komen over dit bijzondere boek en het gedachtegoed van Bert Louwerse!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten