Emeriti, oud gemeentelijk werkers en partners genieten in Kampen

Op een mooie zonnige dag in september zijn de emeriti en oud gemeentelijk werkers van de Bond met hun partners in Kampen bijeen voor de tweejaarlijkse emeritidag. Dit jaar ontvangt de Vrije Evangelische Gemeente Kampen hen hartelijk en gastvrij. Samen met Renée Hagen en Sjoerd van der Velde  is het programma bedacht en met behulp van het bondsbureau verder georganiseerd. Vrijwilligers van Kampen faciliteren het geheel en trakteren op heerlijke gebakjes. Voor de lunch is lekkere soep, gemaakt door Gé van der Velde en heerlijke broodjes, gesmeerd door Renée Hagen.

Om te beginnen is er ruim tijd voor ontmoeting en bijpraten. Dit is een belangrijk doel van de dag. Na de opening door comitélid Jan Koornberg, geeft Sjoerd van der Velde informatie over Kampen, als (Hanze) stad, over het reilen en zeilen van de Vrije Evangelische Gemeente zelf en illustreert hij zijn praatje met mooie plaatjes. Wie wil, heeft tijd om het gebouw van boven tot beneden te bekijken, of gezellig bij te praten met collega’s.

’s Middags is er een bezoek aan het Ikonenmuseum en aan de Broederkerk. Beide maken deel uit van het vroegere Franciscanerklooster (Minderbroeders). In de kerk worden de emeriti en partners getrakteerd op een demonstratie van en uitleg over het orgel. Ab Weegenaar laat de klankkleuren van het orgel horen in een bewerking van Psalm 5 en een stuk van Dietrich Buxtehude en begeleidt een 2tal gezangen. Het klinkt prachtig! De afsluiting is met een kopje thee of koffie in de Eenhoorn. Het afscheid is warm en als oudste aanwezige spreekt Martin Nijkamp namens iedereen zijn dank uit aan de organisatoren, de vrijwilligers en het comité.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten