Berichten uit de Oecumene

Jemen
Op 1 november hebben bijna 40 Nederlandse religieuze leiders een brief aan de minister-president gestuurd waarin zij een oproep doen om politieke actie te ondernemen ter bescherming van burgers in Jemen. Van de 29 miljoen inwoners verkeren er 14 miljoen in direct levensgevaar door gebrek aan voedsel. Dirk Gudde, voorzitter van de Raad van Kerken was een van de ondertekenaars.  Lees hier de brief

Kerkasiel
De Protestantse Kerk Den Haag is de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Katwijk opgevolgd met het bieden van kerkasiel aan het gezin Tamrazyan. Veel voorgangers hebben zich aangeboden om de kerkdienst te laten voortduren en daarmee de familie rust te bieden. Ook predikanten van de Bond hebben zich gemeld om voor te gaan.

11 november: Wapenstilstandsdag
Op zondag 11 november wordt wereldwijd herdacht dat honderd jaar geleden de Eerste Wereldoorlog eindigde. De wapenstilstand ging in 11-11-1918 om 11:00 uur. Dat is dus zondag 11 november halverwege onze kerkdiensten. Reden stil te staan bij de miljoenen slachtoffers in een moment van herdenking. Lees hier een gebed, aangereikt door Laurens Hogenbrink.

Button ‘Thursdays in black’
De World Council of Churches heeft onlangs opnieuw de campagne ‘Thursdays in black’ gelanceerd: het is een wereldwijde oproep die zich tegen praktijken keert waarin verkrachting en geweld tegen vrouwen gelegitimeerd wordt. Met #metoo en de misbruikschandalen uit de kerk is het thema onverminderd actueel. Met het dragen van de button laat je zien dat je deze cultuur niet accepteert. Meer informatie.

Tafels van hoop, 18 december
Vluchtelingen voelen zich vaak eenzaam, en dat terwijl we weten dat persoonlijk contact heel belangrijk is voor een succesvolle integratie. Samen met scholen, kerken en families wil Kerk in Actie de vluchtelingen helpen zich hier thuis te voelen. Op 18 december (dag van de migrant) organiseert Kerk in Actie daarom Tafels van Hoop. Lees hier hoe u mee kunt doen met uw kerk.

Week van gebed 2019
Al het materiaal, ook het materiaal voor kinderen, is ontwikkeld in het kader van de Week van Gebed voor de Eenheid. Klik hier voor bestellen en/of downloaden en doe mee.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten