Het Ons Orgaan van december is een Special over “Alle dagen kerk”

Er zijn grote kerken en kleine kerken. Volle en lege kerken. Kerken met mooie muziek, schilderijen en beelden van Bijbelse voorstellingen en figuren, een bosje bloemen en een glaasje water op de preekstoel voor de dominee. Maar een kerk is meer dan een charismatische predikant, een mooi gebouw, een volle kerkdienst en veel nieuwe en indrukwekkende activiteiten.  Een kerk is meer dan een glaasje water voor de dominee.

In de kerk komen mensen samen.

De kerk is ontstaan toen gelovige mensen samen kwamen om elkaar te voeden en bemoedigen om vervolgens weer de wereld in te gaan en hun geloof in Jezus te delen. Ook nu heeft de kerk nog een belangrijke functie, het hoort thuis in de samenleving. Het is een plek van geloof, hoop en liefde. De kerk is een plek waar mensen in elkaar steunen en motiveren om samen te kunnen groeien in hun relatie met God.

In de kerk komen mensen samen.

Mensen die je van gezicht wel kent, maar niet altijd hun verhaal. Een pastorale estafette kan daarbij helpen. Het gaat om water geven aan mensen die dorst hebben. Mensen die naast je zitten in de kerk, maar die je verder niet kent. Of aan mensen buiten de kerk. Door kleding te geven aan mensen in de gevangenis, of onderdak te bieden aan mensen die schuilen.

In dit nummer van Ons Orgaan kun je lezen hoe je mensen kunt blijven uitnodigen om een kerkdienst te bezoeken. Hoe je ze een glaasje water kunt aanbieden. Een luisterend oor. Een fijn gesprek. Liefde.  Ga naar de publicatiepagina van Ons Orgaan voor de web versie of de pdf. om meer te lezen over de functie van de kerk in onze huidige samenleving!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten