Collecte Diaconaat Wereldwijd

Het omzien naar vreemdelingen is een opdracht die God al vanaf het begin aan zijn kerk heeft gegeven. Deze opdracht komt veelvuldig in zowel het Oude als het Nieuwe Testament naar ons toe. Het feit dat het één van de werken van barmhartigheid is (Mattheüs 25:35) onderstreept nog een keer duidelijk hoe serieus God hierover is! God wil dat wij ons (blijven) herkennen in de positie van de vreemdeling. Alleen zo kan zijn genade blijven stralen! Dat besef van zijn genade zal vervolgens onze omgang met vreemdelingen stempelen. Bovendien helpt het beeld van vreemdeling ons om te beseffen dat wij zelf alles van God hebben gekregen. Onze vrijheid, onze vrede, onze welvaart, al onze persoonlijke bezittingen zijn geen verworven rechten, maar blijk van zijn genade.

De SZD vraagt dit jaar aandacht voor de Oekraïne en dan met name de goederenactie en het werk van Bohdan Pavlyuk.

Klik hier voor meer informatie 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten