Kennisbank voor kerkelijk informatie- en archiefbeheer

Op 9 februari was en op 30 maart is er bij de PThU een studiedag op gebied van informatie en archiefbeheer. Het initiatief is zo succesvol, dat beide dagen al snel overschreven waren.

 

Er is informatie over waarom, hoe, wat en hoelang zaken bewaard moeten of mogen worden en of de privacy wel geborgd is. Zeker in het digitale tijdperk en door de sluiting van kerken en gemeenten dreigt er een lacune te komen in het juist en goed bewaren van belangrijke informatie. Een goed archief is van groot belang bij studie en onderzoek op geschiedkundig en cultureel / sociaal gebied.

Op 9 februari werd het Handboek kerkelijk informatiebeheer,  een digitale kennisbank gelanceerd. Het is bedoeld om kerkelijke gemeenten – in de digitale werkelijkheid van vandaag – te helpen informatie goed te beheren en archiveren. Het is een initiatief van deskundige vrijwilligers, die langzamerhand het handboek aan het vullen zijn.

Neem maar eens een kijkje op: https://kerkelijkinformatiebeheer.nl/