Laatste dienst VEG Velp

Zondagochtend 14 april heeft de VEG Velp haar laatste dienst gehouden. Na 82 jaar is de gemeente opgeheven en krijgt het gebouw een andere bestemming in de vorm van een kunstgalerie. Een bijna geheel gevulde kerkzaal is getuige van de laatste dienst die geleid is door consulent ds. van den Berg-Strijker met medewerking van organist Eddy Mellink en Henk Bos(trombone) Naast de eigen leden zijn familieleden en een aantal mensen vanuit de Bond en de plaatselijke kerken aanwezig om de plechtige viering mee te maken. Natuurlijk jammer dat er na 82 jaar een einde komt aan de VEG Velp maar er is ook ruimte om in dankbaarheid terug te kijken op zoveel goede jaren. De kerkzaal is sfeervol aangekleed met bloemen. Het thema van de dienst Vertrouwen, Vriendschap Vreugde en Verdriet sluit geheel aan bij het jaarthema over de Vruchten van de Geest en staat mede in het teken van het komende Paasfeest. Dien de ander en zijn vreugde zal ook jou ten deel vallen zoals Jezus ons heeft voorgeleefd. Hij heeft als Heer afstand gedaan van zijn Koningschap en is mensenkind geworden om ons de verlossing te brengen en onze intocht voor te bereiden is de kern van de verkondiging. De herdenking van de overledenen van het afgelopen jaar na de verkondiging sluit hier mooi bij aan en de gemeente- en familieleden worden hierbij betrokken. Daarna wordt de Maaltijd van de Heer gevierd zoals dat zo vaak in de gemeente is gedaan. Met het wegdragen van de doopschaal, het brood en beker, de kanselbijbel, het kruis aan de muur en de paaskaars wordt de dienst en de functie van de kerkzaal symbolisch afgesloten. Na de dienst wordt nog geruime tijd onder het genot van koffie en een uitgebreide lunch nagepraat en herinneringen gedeeld. Een doorlopende diavoorstelling geeft een mooie indruk van 82 jaar VEG Velp.  

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten