Predikantenvergadering 2019

Kapel van Mennorode

Op 8 en 9 mei kwamen predikanten, emeriti, gemeentelijk werkers, missionair toeruster en seminariumdocenten bij elkaar op ‘Mennorode’ voor de jaarlijkse predikantenvergadering. Thema was dit jaar: ‘godsdienst en hedendaagse kunst’.
Een zeer breed en voor sommigen misschien wat vaag thema, maar door het voorbereidingsgroepje uitstekend uitgewerkt tot twee zeer boeiende dagen. Zij hadden verschillende zeer bevlogen en deskundige gastdocenten gevraagd, die ons een stuk wijzer en zeer enthousiast wisten te maken.

Op woensdag vertelde Everdien Hoek, kunsthistorica en theologe, aan de hand van foto’s van kunstwerken over de christelijke beeldtaal in de Westerse kunst in verleden en heden.
’s Avonds volgde een onderling geloofsgesprek over Jezus aan de hand van afbeeldingen van Hem uit verschillende culturen.
Op donderdagmorgen vertelde Hugo de Clercq, de architect van de kapel van Mennorode over dit bijzondere kerkje en zijn visie op architectuur.
Daarna was het even schakelen: Marijn Vlasblom, docent aan het Baptistenseminarium, nam ons mee naar de wereld van games en digitale media en de christelijke symboliek en verbeeldingen daarin. Voor velen ging een wereld open. ‘s Middags ging hij in op het gebruik van media in een kerkdienst. Hierin bleek hij zeer kritisch.

In de pauzes was er alle ruimte om met elkaar bij te praten.
Het waren mooie, inspirerende dagen!

In 2020 wordt de Predikantevergadering gehouden op dinsdag 21 en woensdag 22 april