Berichten uit de Oecumene

De Raad van Kerken bericht over meerdere zaken in de e-flits van juni.   Hieronder enkele punten uitgelicht.

  • Lees meer over de Kerkennacht (21 tot 23 juni 2019) met als thema: ‘Is dit óók kerk?’ Op vele manieren kerk zijn en laten zien dat ‘de kerk’ meer in petto heeft, dan alleen de zondagse vieringen, is waar het tijdens de Kerkennacht omdraait.
  • Of over de Tafels van Hoop. Op of rond 20 juni – Wereldvluchtelingendag – wordt in veel kerken, samen met scholen en gezinnen, een Tafel van Hoop georganiseerd om vluchtelingen te laten weten dat ze welkom zijn en hen te helpen om zich hier thuis te voelen. Afgelopen jaar deden tientallen gemeenten mee en vormden samen een tafel van 3,5 kilometer lang! Eet u dit jaar mee?
  • Op vrijdag 21 juni organiseren diverse organisaties een breed oecumenisch symposium ‘Doof de Geest niet uit’. De bijeenkomst vindt plaats in de katholieke Rafaëlkerk te Utrecht Overvecht. Doel is om een stimulans te geven aan het goed ontvangen en gebruiken van alle gaven (charismata) die de Heilige Geest schenkt. Klik hier voor meer informatie.
  • Bent u geïnteresseerd in armoedebestrijding vanuit de kerken, en wilt u op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten en ontwikkelingen? Abonneer u dan op de nieuwsbrief van het Knooppunt Kerken en Armoede.