Groene kerkendag en Kerkproeverij

28 en 29 september: Kerkproeverij
Veel kerken treffen deze zomer al de eerste voorbereidingen voor het laatste weekend van september. Dan vindt opnieuw de landelijke campagne Kerkproeverij plaats. Kerkproeverij wil kerken helpen om uitnodigend en gastvrij te zijn en kerkleden stimuleren een keer een gast ‘van buiten’ mee te nemen naar de kerk. Het blijkt dat veel mensen graag een keer naar de kerk zouden gaan als ze met iemand mee kunnen. Een simpele uitnodiging kan het verschil betekenen. Kerken die meedoen met de kerkproeverij ontvangen begin september een spandoek met daarop ‘Welkom in de kerk’. Uw kerk aanmelden kan via deze link. Daar vindt u nog meer handreikingen en suggesties.

5 oktober: Landelijke GroeneKerkendag
Zet op 5 oktober uw volgende stap naar een duurzame levensstijl. Het evenement Groen Geloven biedt een nieuw perspectief op de aarde als Gods Schepping. Deze landelijke dag biedt een afwisselend programma van lezingen en workshops met onderwerpen als ‘nieuwe scheppingsliederen’, ‘God in de supermarkt’, ‘monumentale kerkpanden’ en ‘leven zonder afval’. Rond het middaguur wordt een biologische, vegetarische lunch aangeboden. De dag wordt onder andere mogelijk gemaakt door Tear, Kerk in Actie, EO en ChristenUnie en is een initiatief van GroenGelovig en GroeneKerkenactie. Kaarten kunnen besteld worden op groenekerken.nl.