De SZD komt naar u toe!

INSPIRATIEDAG SZD met als thema ‘VRIENDSCHAP GAAT DOOR ALLE MUREN HEEN!’ op zaterdag 5 oktober 2019 van 10.00 – 14.00 uur  in VEG Gouda en 16.00 – 20.00 uur  in VEG Meppel. Aanmelden voor 26 september bij Fransciska Sein of Janneke Doornebal.

Wat gaan we doen?
We komen samen met vijf Oekraïense broeders en zusters bij u in de buurt. Tot nu toe organiseerden we één Inspiratiedag centraal in het land, nu komen we bij elkaar in Gouda en in Meppel.
We bespreken met hen hoe vriendschap door allerlei muren heen gaat. Hoe bouwen zij vriendschappen op met de buurt waarin hun gemeente actief is, hoe doorbreken ze de muur van wantrouwen die er soms heerst tegenover de gemeenten en de gemeenteleden, zowel vanuit de samenleving als vanuit de grote Orthodoxe kerk, welke muren komen ze tegen in hun dagelijks werk? En hoe kan onze steun hen helpen om muren te slechten? Ervaren ze ook muren tussen hen en ons?

PROGRAMMA
opening
introductie vriendschap
koffie/thee
stepan aan het woord
lunch / diner
vragen/gesprek/…
afsluiting