Vriendschap gaat door alle muren heen!

Stepan vertelt

Dat hebben we ervaren op de bijeenkomsten in Gouda en Meppel en in de kerkdiensten in Wormerveer en Kampen. De zes Oekraïense broeders en zusters vertelden over zichzelf en hun werk en vooral over de liefde van God die hen aanspoort om zelf door alle muren heen te willen breken.

“Het karakter van God is liefde die door alle muren heen gaat”, zei Stepan Nemesh. Daarvoor moet je elkaar eerst leren kennen en dat valt niet mee als er muren van wantrouwen bestaan die al decennia oud zijn. Vooroordelen vanuit de communistische tijd tegenover de kleine Baptistengemeenten, foute gedachten over wat Baptisten geloven vanuit de grote Orthodoxe kerk…

De zegen mee vanuit Kampen

Daar doorheen breken kost veel tijd en moeite. De enige manier om daar doorheen te breken, is als ze ons leven zien. Gewoon maar laten zien wat Gods liefde betekent in de praktijk – dat werkt. Mensen helpen, of ze nou christelijk zijn of niet. Kinderen uitnodigen voor een vakantiekamp, jongeren betrekken bij jeugdgroepen, jonge gezinnen helpen in de problemen die ze tegen komen in hun relatie, medische hulp geven als dat nodig is…

En het allerbelangrijkste: bidden en blijven bidden voor elkaar, voor de mensen om ons heen, voor de wereld, want “God had de wereld zo lief, dat Hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.” (Joh. 3:16)

Het waren geweldige bijeenkomsten, bemoedigend voor hen en voor ons en gelukkig waren veel mensen erbij.