Evenementen bij de Protestantse Kerk

13 maart – Missionair evenement ‘Blik naar buiten’
Wat zijn de trends in Nederland en wat kunnen we daar als Protestantse kerk mee? Waarom is Kliederkerk zo’n succes? Klopt het dat sommige pioniersplekken echt van levensbelang zijn voor hun bezoekers? Maar ook de weerstand tegen de missionaire drive van de Protestantse Kerk komt aan bod. Mag je in deze tijd nog gewoon gemeentepredikant zijn? En blijft ‘het geheim Gods’ nog wel bewaard in al die nieuwe vormen? Heeft Gods ons pionieren wel nodig?

Deze en nog veel meer onderwerpen komen aan bod op het landelijk event ‘Blik naar buiten’ in Utrecht op vrijdag 13 maart 2020. Na afloop bent u helemaal op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen. Vanaf 10:30 uur bent u welkom voor een kop koffie of thee. Om 11:00 uur start het programma. De dag wordt voor 16.30 uur afgesloten. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen via info@protestantsekerk.nl of kijk op de website: https://www.protestantsekerk.nl/evenementen/landelijk-missionair-evenement-blik-naar-buiten. U vindt er ook de link om u aan te melden. Deelname kost 19,50 euro per persoon.

18 april – Landelijke pastorale dag
Pastoraat behoort zonder meer tot de basisprincipes van de kerk. De vraag hoe het pastoraat in de gemeente te organiseren wordt echter steeds vaker gehoord.
De landelijke pastorale dag 2020 heeft aandacht voor vertrouwde én voor nieuwe vormen van pastoraat. Daarbij is er aanbod voor mensen die nieuw zijn in pastoraat; voor degenen met ervaring, voor wie nieuwe wegen willen inslaan én voor wie diepgang zoeken.

De dag wordt gehouden op zaterdag 18 april van 10.00 tot 16.00 uur in de Christelijke Hogeschool Ede, Oude Kerkweg 100, 6717 JS Ede. Op de contactpagina van de CHE vindt u informatie over de bereikbaarheid van de school met OV, met de auto en de parkeermogelijkheden. De kosten voor de dag zijn €30.00 (incl. lunch en koffie/thee)
Aanmelden en informatie: https://www.protestantsekerk.nl/evenementen/landelijke-pastorale-dag