Beroep ds. Dorette van Houten

Ds. Dorette van Houten heeft begin februari een beroep gekregen van de Protestantse Gemeente Heerenveen en dat beroep aangenomen. Op zondagmiddag 19 april zal zij afscheid nemen van de Vrije Evangelische Gemeente Franeker. Haar afscheid van Franeker is ook een afscheid van de Bond.

In een brief aan het Comité schrijft ze: “Het afscheid van de Bond zal mij niet licht vallen… Ik heb veel aan de Bond te danken. In de eerste plaats denk ik dan aan de gemeenten waar ik als predikante heb gewerkt. Daarnaast kijk ik dankbaar terug op mijn opleiding aan het Seminarium, als onmisbare aanvulling op mijn theologische opleiding aan de rijksuniversiteit. Dat ik mijn kerkelijke opleiding aan het Seminarium heb kunnen volgen, is één van de grootste geschenken in mijn leven geweest. Door de manier waarop aan het Seminarium ‘leer’ en ‘leven’ werden samengebracht en ik de ruimte kreeg om alles te zeggen en te doordenken, kon ik de predikant worden die ik nu ben. Ook ben ik dankbaar voor de samenwerking met Bondscollega’s en de vele vrijwilligers”.

Op zondagmiddag 10 mei wordt ds. Dorette van Houten bevestigd als predikante van de Protestantse Gemeente Heerenveen. Zij volgt daar Bouke van Brug op, die eerder jarenlang werkzaam is geweest in de VEG Nijverdal.