Werkgroep Dienst aan Israël (WEDI) geeft een extra gift aan St. ALEH

De ernstig meervoudig gehandicapte kinderen van ALEH, hebben erg zwakke immuunsystemen. De grootste zorg is de veiligheid en toch al broze gezondheid van de bijzondere mensen waar men verantwoordelijk voor is en helaas zijn de meest voorkomende medische problemen bij de ALEH kinderen gerelateerd aan de longen en luchtwegen. Ook maar één enkele infectie bij ALEH zou een ramp betekenen. Er worden alle mogelijke maatregelen genomen en men is enorm gespannen om de gezondheid en het welzijn van de bewoners. Gezien de omstandigheden heeft ALEH alle zorg voor de kinderen die thuis wonen, zoals de school, therapieën en poliklinische behandelingen moeten staken. De Israëlische vrijwilligers zijn naar huis gestuurd en de reguliere staf heeft speciale training ontvangen en hun gaan en staan, buiten ALEH, wordt secuur in de gaten gehouden om een onopgemerkte besmetting te voorkomen. Bezoeken zijn tot nader order niet toegestaan.

De werkgroep (WEDI) heeft kijkend naar de doelstellingen van St. ALEH Israel gemeend om buiten de reguliere ondersteuning, een gift te moeten doen aan deze stichting in de tijd waar het Coronaspook rondgaat. Wilt u ook extra doneren of meer weten? Klik dan hier.