Zeg het met bloemen in Zwolle … en meer

Regelmatig wordt de pagina ‘Corona en de Kerk’ ververst en voorzien van nieuwe informatie.
Vandaag kwam er een beschrijving vanuit Meppel en Zwolle bij.

Heeft u mooie ervaringen van wat allemaal wel kan en hoe je je kerk-zijn aanpast aan de omstandigheden? Deel ze met elkaar en stuur ze in!

 

foto overgenomen van het weblog

Zeg het met bloemen….   – Op het weblog van de burgerlijke gemeente Zwolle lezen we op 27 april jl. de volgende tekst:

‘Vrijdag heeft de Vrije Evangelische Gemeente (VEG) aan de Hogenkampsweg in Zwolle een bloemetje gegeven aan alle bewoners en personeelsleden van Woonzorgcentrum Arcadia.
De huidige coronacrisis heeft gevolgen voor iedereen, ook voor de VEG Zwolle. De kerk in Dieze Oost is de afgelopen weken druk bezig is geweest om te kijken wat ze in deze crisis kunnen betekenen voor de mensen om zich heen. Daarbij is de buurt niet vergeten. De kerk is er niet alleen voor elkaar maar ook zeker voor de wijk.
Het idee ontstond om alle bewoners en personeelsleden van Arcadia een hart onder de riem te steken in de vorm van een bosje bloemen. Arcadia reageerde meteen heel positief en enthousiast. De bloemen zijn aan de deur afgegeven aan de medewerkers en zij hebben ze vervolgens bij de bewoners bezorgd.
Er waren reacties van dankbaarheid, enthousiasme en soms zelfs een traantje van ontroering. De VEG is dankbaar voor deze mogelijkheid om als kerk in de wijk present te zijn.’