Vejo tegen Vejo online

VEJO tegen VEJO Online

Afgelopen zaterdag 27 juni is er door het Kampus Commissie een online VEJO tegen VEJO georganiseerd. Vanwege Corona kon het Kampus weekend zelf niet door gaan, maar we vonden het wel belangrijk om met elkaar verbonden te blijven en ook onze jongeren in het oog te houden. Zo kwamen we op het idee om online toch iets te organiseren.
Door middel van zelfgemaakte filmpjes en een ZOOM verbinding, namen we de jongeren mee in het verhaal van Mozes en de uitdagingen waar hij voor kwam te staan. Vanuit deze verhalen maakte we een brug naar vandaag en de situatie waarin we nu leven. Iedere VEJO moest allerlei opdrachten uitvoeren zoals het ontcijferen van een rebus, het terplekke bouwen van een tent binnen 3 min, het maken van een yell, het plagen van de leiding door ze meelwormen te laten eten, en werd de uithoudingsvermogen getest door iedereen te laten ‘planken’. Ook hebben we met elkaar stil gestaan bij de tiengeboden en hoe die er vandaag uit zouden zien en hebben we met elkaar gesproken over onzekerheid en de dingen die we liever niet alleen willen doen, net als dat Mozes onzekerheid kende en liever niet alleen wilde gaan.
Door middel van een aangemaakte Facebook pagina kon iedereen de uitvoering van zijn opdrachten delen en op zijn favoriet stemmen. Zo werd aan het einde van de avond ook de winnaar bekend gemaakt namelijk; VEG Zeeuws Vlaanderen!
Het was een avond geslaagde! Mooi dat we in een tijd leven waarop het mogelijk is om zo’n avond als deze te organiseren. Toch hopen we volgend jaar weer heerlijk met alle VEJO’s op de camping te staan!