OVER DE MAAND VAN DE BIJBEL

OVER DE MAAND VAN DE BIJBEL

24 januari t/m 21 februari 2021

De Bijbel – het meest verkochte boek ter wereld – is al eeuwenlang een onophoudelijke en onvoorstelbaar rijke inspiratiebron voor talloos veel mensen en daarmee van onschatbare waarde voor onze cultuur. Tijdens de Maand van de Bijbel zetten we deze inspirerende bestseller op de agenda om er samen in te duiken, eruit te lezen en verhalen en ervaringen met elkaar te delen.

Van 24 januari tot en met 21 februari 2021 is de tweede editie van de Maand van de Bijbel. De Bijbel – het meest bekende en meest gelezen boek ter wereld – staat in deze periode jaarlijks in de schijnwerpers.

De Maand van de Bijbel wordt georganiseerd op initiatief van uitgeverij Royal Jongbloed en Adveniat, in samenwerking met Berne Media, de Byblos-boekhandels, KRO-NRCV, EO, Elisabeth, Friesch Dagblad, Internationale Bijbelbond, KokBoekencentrum, het Nederlands Dagblad, het Nederlands Bijbelgenootschap, Skandalon en de Bijbelvereniging met de bedoeling ook andere mensen en organisaties in beweging te krijgen om aandacht te genereren voor dit Boek der Boeken.

Het essay wordt dit jaar geschreven door René de Reuver en Gerard de Korte. De aftrap vindt digitaal plaats tijdens een online event waarin Leo Fijen beide auteurs van het essay Houvast interviewt, daarnaast zijn er acties in boekhandels een aandacht in de media.

Het is de wens van de organisatoren dat door heel het land een vuur wordt aangewakkerd om te participeren en samen van de inspiratie te proeven en plezier te beleven met de Bijbel.

WIE ZIJN WIJ