40-jarig ambtsjubileum ds. J.M. Weststrate

40-jarig ambtsjubileum ds. J.M. Weststrate op 31 januari

Op zondag 31 januari 2021 is stil gestaan bij het 40-jarig ambtsjubileum van ds. J.M. Weststrate. Als jonge predikant van 26 jaar begon hij op zondag 1 februari 1981 in Heerde als predikant in de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten in Nederland. In de ochtenddienst van afgelopen zondag, waarin ds. Weststrate zelf voorging lag de nadruk op de dankbaarheid van 40 jaar gedragen worden om de taak als predikant uit te kunnen voeren. Door de beperkingen van de Covid-19 maatregelen kon de gemeente de dienst helaas alleen online meebeleven, maar via Zoom waren 125 leden toch zichtbaar aanwezig bij de dienst.

In zijn 40 jaar als predikant is ds. Weststrate een groot deel van zijn tijd verbonden geweest aan de Vrije Evangelische Gemeente Heerde. Verder is hij predikant geweest in de Vrije Evangelische Gemeenten Bussum en Nijverdal en heeft hij als consulent ondersteuning verleend aan onder andere de gemeenten in Zwolle, Apeldoorn, Meppel en Enschede. Maar naast zijn werk als predikant heeft ds. Weststrate zich ook altijd maatschappelijk ingezet voor de plaatsen waar hij als predikant woonde. Voor deze inzet mocht hij in 2010 een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Tijdens de dienst keek de voorzitter van de kerkenraad in een korte toespraak ook in dankbaarheid terug op de inzet van ds. Weststrate voor de Vrije Evangelische Gemeente Heerde en binnen de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten. Als presentje ontving ds. Weststrate een ingelijste collage van foto’s en documenten uit zijn ambtsperiode en samen met zijn vrouw Marijke een mooi boeket bloemen.

Oorspronkelijk zou in deze dienst ds. Weststrate ook afscheid nemen als predikant van de Vrije Evangelische Gemeente Heerde.  Doordat er geen gelegenheid is om ‘fatsoenlijk’ afscheid te nemen en ds. Weststrate nog gevraagd is om voorlopig voor 50% het pastorale werk in de gemeente te verzorgen, zal dit moment van afscheid op een later tijdstip plaatsvinden.

Voor belangstellenden is de dienst nog terug te kijken via tv.vegheerde.nl