Kom van je troon!

‘Kom van je troon!’ zijn de woorden die de afgelopen tijd door mijn hoofd klinken. De aanleiding voor deze woorden begon in de aanloop naar Pasen. God die neerdaalt van Zijn troon om met ons te zijn, door Zijn zoon Jezus. Hij liet niet alleen zijn thuis, heiligheid en rijkdom achter om met ons te zijn, het kostte Hem uiteindelijk zelfs Zijn leven.
Dat verwondert mij!
In mijn zoektocht om Jezus te volgen word ik bewust gemaakt van mijn eigen ‘rijke’ bubbel. Hoe zij mij beïnvloedt in mijn keuze voor woonomgeving, vrienden, bezit, tijd- en geldverbruik. Ergens zit ik ook op een troon. En heel eerlijk; ik zit er heerlijk! Het is veilig en vertrouwd en soms voelt het leven zelfs een beetje af.
Maar dan klinkt weer die uitnodiging: ‘Kom van je troon!’
Het is gek maar zij beangstigt en bemoedigt mij tegelijk.
Angst omdat ik ergens helemaal niet goed weet hoe ik van die troon af moet komen; laat staan wat ik dan vervolgens aan tref.
Tegelijkertijd voel ik mij bemoedigt omdat ik in mijn zoeken en mijn angst niet alleen ben, maar mij geleidt mag weten door de Geest van Pinksteren.

Dit is een vers proces; dus ik kan helaas nog geen ontdekkingen met jullie delen. Wel wil ik jullie uitnodigen om samen met mij dit proces aan te gaan, als individu en/of als gemeente:
– Hoe ziet jouw troon eruit?
– Waar is hij op gebouwd?
– Wat weerhoud je om af te treden?

Meer lezen?