Inspiratiedag: Anders leren kijken


Nog een klein maandje en dan is het zover: inspiratiedag van de SZD op 2 oktober. Tijdens deze bijeenkomst nemen we afscheid van Janneke Doornebal na 20 jaar Missionair Toeruster-zijn binnen de Bond. Ook komt Jan Wolsheimer, directeur van MissieNederland, een workshop geven. Lees hieronder meer!

Wakker in een vreemde wereld
De wereld is snel veranderd, dat merken we niet altijd maar als we nadenken over de missie van de kerk en de wereld waarin zij zich beweegt valt op dat er het laatste decennium best wat is veranderd. De coronapandemie heeft de veranderingen nog eens extra versneld. In deze plenaire sessie gebruik ik het verhaal van de Lewis en Clark expeditie (1804-1806) om aan te tonen dat de missie van de kerk ongewijzigd is gebleven, maar dat de omstandigheden nogal zijn veranderd. Na een korte theorie wil ik de deelnemers aan het werk zetten om na te denken over de mogelijkheden van de kerk in de eigen context. 

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan door te mailen naar: SZD@bondveg.nl