Niet weer… Een bemoediging voor vandaag

Het is weer zover. De corona besmettingen nemen toe en de maatregelen zijn weer aangescherpt.
Toen de eerste berichten via het nieuws bij ons de woonkamer binnendrongen dacht ik meteen: ‘Niet weer…’ En misschien herken je dat.
‘Niet weer thuiswerken’
‘Niet weer luisteren naar liederen in de kerk’
‘Niet weer 1,5 meter afstand’
‘Niet weer zoeken naar vormen om verbonden te blijven’
‘Niet weer dunnetjes het kerstfeest vieren…’

Het is een rollercoaster van emoties. Ik voel weerstand, hoop, verdriet, wilskracht, angst en ga zo maar door. Soms voelt het alsof we in deze omstandigheden maar weinig kunnen doen. ‘Wat kan ik betekenen?’ is een vraag die mij bezighoudt. Ergens vraagt deze tijd om grote veranderingen, toch voel ik mij steeds weer geroepen en gewezen tot het kleine. Ter bemoediging wil ik ze met jullie delen:

Gebed
We mogen bidden.
We zijn niet alleen. Immanuël God is met ons, juist ook nu. Bij Hem mogen we komen. We mogen het benoemen. We mogen het uitroepen. We mogen stil worden. We mogen zoeken. We mogen delen wat vandaag met ons doet. We mogen bidden voor wat er vandaag gebeurt. We mogen onze handen openen om onze zorgen bij Hem neer te leggen, zodat we vervolgens ook weer kunnen ontvangen, wat Hij ons wil geven.

Elkaar
Ik zie dat vandaag als een enorm geschenk. We zijn elkaar gegeven. In een samenleving die steeds individualistischer aan het worden is en waar de eenzaamheid toe neemt, zijn wij niet alleen. Het is goed om dat vast te houden en in deze tijd elkaar tot steun te zijn. Deel met elkaar wat deze tijden met je doen, vraag wat je voor een ander kan betekenen en boven al; bemoedig elkaar.

Dankbaarheid
En tot slot mogen we altijd danken. Voor mij is dit een belangrijke oefening. We kunnen ons zo snel focussen op dat wat er niet is en niet mag dat we blind raken voor dat wat we wel ontvangen. Het is goed om onze zegeningen te blijven zoeken, ze te benoemen en God ervoor te danken.

Het zijn kleine maar krachtige daden.
Wat de komende tijd ook mag brengen, laten we dit vooral met elkaar blijven oefenen en voor ogen houden.
Ik wens je Gods nabijheid, wijsheid en kracht toe voor de komende tijd.

Met een bemoedigende groet,

Jonne Knevel