Help mee met de noodhulpactie voor Oekraïne

Het is oorlog in de Oekraïne. Dagelijks hebben we contact met onze werkers in de Oekraïne en zij zijn op dit moment veilig.  Wel zijn er veel vluchtelingen die onderdak nodig hebben. Zo heeft Vasyl een gezin in huis genomen en bij Aleksandr worden er op dit moment 30 mensen in de kerk ondergebracht: “Vandaag hebben we een gezin van Kherson in ons huis genomen. Onze gemeente geeft onderdak aan mensen uit het oorlogsgebied. Op dit moment zijn dat zo’n dertig mensen. We bidden en geloven!” – bericht van Aleksandr.

Als SZD hebben we een spoedoverleg gehad, om te kijken wat we als SZD kunnen betekenen. Met resultaat!!
Volgende week donderdag zullen er twee vrachtwagens naar Hongarije gaan. Deze zullen we vol laden met de spullen van de goederenactie maar ook matrassen, beddengoed, medische spullen en voedselpakketten gaan mee. In totaal is hier 30.000 euro aan besteed!! Hiervan kunnen we 150 mensen voorzien van een slaapplek en medische hulp en ruime 200 mensen voorzien van voedselpakketten. Dit zal in Hongarije weer opgehaald worden door onze contacten in Oekraïne. Als alles gaat volgens plan.
Veel gemeenten hebben gedoneerd om dit ook mogelijk te maken. Wat mooi om dit zo met elkaar te kunnen doen!

Uw steun is nog steeds van harte welkom! U kunt een bijdrage leveren aan deze actie door geld over te maken naar de SZD-rekening NL89INGB0000513876 o.v.v. Noodhulp Oekraïne.