Bid je mee?

Bid tussen Hemelvaart en Pinksteren voor vijf mensen in jouw omgeving: een broer of zus, een vriend of buurman of gewoon een collega op je werk. Met deze regel uit het Onze Vader moedigen we je aan om het mooiste te doen wat je voor iemand kunt doen: voor die persoon bidden.

Voor het tweede jaar deelt de IZB het gebedsinitiatief Thy Kingdom Come van de Anglicaanse Kerk. Christenen worden wereldwijd aangemoedigd om te bidden voor vrienden en bekenden die de Heere Jezus nog niet kennen. Juist omdat we geloven dat God mensen bereiken wilt, bidden we Hem om geloof voor de mensen van wie we houden.

Een uitgelezen moment hiervoor is de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren. Allereerst omdat we hiermee aansluiten bij het gebed van de discipelen die biddend achterbleven na Hemelvaart. We kijken hiermee omhoog naar Jezus die in de hemel voor ons bidt. Maar ook tonen we onze afhankelijkheid van de Geest – wij kunnen mensen het geloof niet geven, maar wel hierom bidden. Tenslotte worden we aangespoord om van Jezus te getuigen naar de personen voor wie we bidden.

Bid je mee? Dat kun je als gemeente doen, maar ook persoonlijk of in kleine groepen. Gebruik bijv. het gebedsboekje dat de IZB uitgeeft, of de boekenlegger en het kindermateriaal. Hierop kun je de namen schrijven van de mensen voor wie je bidt.  Van het materiaal komt er een exemplaar jullie kant op. Meer bestellen of informatie? Ga naar: https://www.izb.nl/uw-koninkrijk-kome

‘Laten wij elkaar liefhebben, zegt de apostel Johannes. Hoe kun je een ander nou beter liefhebben dan door voor hem of haar te bidden!?’ Jurjen ten Brinke – EO-presentator en ambassadeur van Uw Koninkrijk Kome