Bondfilm & brochure

De film ‘Morgen praten we verder’ is gemaakt naar aanleiding van het boek van dr. Leo Mietus: In Christus één? Dat gaat over een roerige periode in de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten in Nederland, rondom het jaar 1912. Er waren spanningen en conflicten over een gezamenlijke Bondszending, over de Beginselen en de zogeheten ‘uniforme belijdenis’, en er was sprake van macht en gebrek aan communicatie.

De film is op verzoek van het aandachtsveld identiteit gemaakt om het gesprek in de gemeenten te stimuleren en te communiceren over meningen, visies en standpunten vanuit de Beginselen. Dat raakt immers aan de identiteit van de lokale gemeenten en de Bond van de Vrije Evangelische gemeenten.

Klik op onderstaande knop om de film te bekijken:

Daarnaast is er bij de film een brochure ontwikkeld die als hulpmiddel kan worden ingezet om met elkaar in gesprek te komen. Met daarin opgenomen leuke ‘behind the scene’ afbeeldingen. Klik op onderstaande knop om de brochure te bekijken:

Wilt u een fysiek exemplaar? Mail hiervoor naar: info@bondveg.nl

………………………………………………

We hopen dat de film wordt ingezet:

  • Op gemeente-avonden over identiteit
  • Bij gesprek over lastige onderwerpen. Te denken valt aan de vijf brandende onderwerpen waarover christenen verdeeld zijn:
    de schepping, seksualiteit, de vrouw, de Geest en de doop. W.J. Ouweneel heeft dit ‘vijf olifanten in een porseleinkast’ genoemd.
  • Bij interne bezinning en/of bij kennismakingsmomenten met onze gemeente(n).

Ga je ermee aan de slag? Dat vinden we leuk om te horen! Laat je het ons weten: info@bondveg.nl