Doen wat je niet durft?!

Elk voorjaar wordt er een Inspiratie en ontmoetingsdag georganiseerd. Dit is een landelijk evenement waarin ontmoeting en inspiratie centraal staan. Iedereen is welkom! Gemeenteleden, kerkenraadsleden, ouders, grootouders, jongeren en kinderen. Er is programma voor iedereen!

Dit jaar is het thema: ‘Doen wat je niet durft?’
C.S. Lewis zei ooit: “Ik heb religie niet opgezocht om mij gelukkig te maken. Ik heb altijd geweten dat een goeie fles port dat zou doen. Als je comfortabel wilt voelen in een religie. Dan zou ik zeker niet voor het Christendom kiezen.”
Geloof in Jezus zet je in beweging en dat is lang niet altijd makkelijk. Het geloof daagt je soms uit om een stap te zetten op onbekend terrein, vraagt je om buiten je vertrouwde bubbel te treden. Poeh! Dat is lastig. Daarom hebben we gekozen voor het thema: ’Doen wat je niet durft?’ Wat is dat dan? Hoe ga je met die uitdaging om? & kunnen we daarin oefenen?

Op zaterdag 20 april 2024 vindt er weer een landelijke inspiratie en ontmoetingsdag plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang, Graag stellen we onze gastspreker voor en geven we een inkijkje in een aantal van de workshops 

Corine Zonnenberg
“Hoi! Ik ben Corine Zonnenberg, 34 jaar, getrouwd, moeder van 3 kids en woon sinds 1,5 jaar in Rotterdam-Zuid. Ik ben daar werkzaam als predikant-pionier bij Noorderlicht Charlois. Een pioniersplek die zich richt op 20’ers en 30’ers in de stad om hen (opnieuw) in aanraking te brengen met het evangelie. Daarnaast heb ik jaren bij YfC gewerkt en ontwikkel ik nog steeds materialen voor tieners en kinderen en geef ik trainingen over hoe je juist deze doelgroepen kunt bereiken met het evangelie. Ik kijk er naar uit om op jullie ontmoetingsdag te zijn en samen na te denken over het thema: ‘doen wat je niet durft’.” 

Drie van de workshops:

 1. Toekomst van de kerk – Aarnoud van der Deijl Aarnoud neemt ons mee in zijn gedachten over de toekomst van de kerk. Hij heeft daar onlangs een boek over geschreven en het geschetste beeld van de toekomst is verre van rooskleurig. Toch ziet hij ook mogelijkheden. De vraag is echter durven wij (als kerk) die uitdaging aan?
   
 2. Geloofsopvoeding – Corina Nagel 
  Geloofsopvoeding; het is een van onze kerntaken, als kerk, als ouder. Maar makkelijk is het lang niet altijd. Hoe doe je dat nou? En op welke verschillende manieren kun je het doen? Corina Nagel neemt ons mee in de beleving en de wereld van kinderen & jongeren en deelt met ons hoe wij het geloof daarin het beste met hen kunnen delen.

 3. Creatief – Light in a Box  
  Het geloof onder woorden brengen is voor de één makkelijker dan voor de ander.
  En het hoeft ook lang niet altijd met woorden te zijn. Beelden zeggen soms meer. Het hoeft ook niet groots want het krachtige en betekenisvolle zit soms juist in het kleine. Tijdens deze verassende workshop ga je opzoek naar dat kleine, dat lichtje en verwerk je het op zo’n manier dat het als een blijvend aandenken met je mee kan gaan. 

Naast deze uitgelichte workshops is er nog veel meer te beleven. Er is aanbod voor iedereen: kinderen, jongeren en volwassenen. Wees van harte welkom!  Aanmelden kan door te mailen naar: info@bondveg.nl