Als emerituspredikanten weer eens bij elkaar!

 

Op 18 mei vond bij molen ‘de Vlijt’ in Wapenveld (gemeente Heerde) de ontmoetingsdag plaats voor emerituspredikanten en hun partners. Dit is een dag die om de 2 jaar door het comité wordt georganiseerd. Afhankelijk van de gezondheid en mobiliteit varieert het bezoek nogal. Dit jaar waren er 18 deelnemers.

De molen is de geboorteplek van de VEG Heerde in 1835 en daarover werden de deelnemers nader geïnformeerd. In de middag kwam een gast vertellen over ‘de Moderne Devotie’ uit de 14e eeuw, waarvan een klooster en een Fraterhuis of steenworp afstand van de molen heeft gestaan. Het was een interessante dag. Hoofdbestanddeel van de dag is natuurlijk: ontmoeting, bijpraten en elkaar informeren over collega’s en/of partners die verhinderd zijn. Daarvoor was gelukkig meer dan voldoende tijd en gelegenheid en daarvan werd goed gebruik gemaakt. Het was goed om weer zo samen te kunnen zijn!