BOEKBESPREKING ‘In Christus één’

Haak aan! Op 6 oktober bij de online
BOEKBESPREKING ‘In Christus één’

Ze erkenden allemaal Christus als Heer van de kerk, de mannenbroeders die leidinggaven aan de gemeenten van de Bond VEG en hun comité in de jaren ’10 van de twintigste eeuw. En toch werden ze het grondig oneens, op een manier die de nog jongvolwassen Bond op zijn grondvesten deed schudden. Een geloofsbelijdenis moest in 1912 orde in de chaos scheppen, maar bewerkstelligde het omgekeerde. Naast inhoudelijke geloofsverschillen, zoals over de invulling van de eindtijdverwachting, ging het conflict over de vraag wat gemeenten over elkaar te zeggen hadden en de Bond over de gemeenten. Hoe kon het zo ver komen en hoe liep het af na 1912?

Seminariumdocent Leo Mietus schreef over het Bondsconflict van 1912 een boeiend boek: In Christus één? (te verkrijgen via het Bondsbureau).

Met een online zoomsessie op donderdagavond 6 oktober 2022 van 20.00 tot 21.00u besteden we aandacht aan dit boek, en ook aan de vraag: wat kun je met dit boek in het gemeentewerk? Een aantal mensen vertellen over hun leeservaring van het boek en auteur Leo Mietus gaat in op vragen van de deelnemers.

De zoomsessie staat open voor alle belangstellenden. U kunt ook deelnemen als u het boek (nog) niet gelezen hebt.

Aanmelden? Mail naar info@bondveg.nl U ontvangt dan een paar dagen van tevoren een weblink om deel te nemen.