Basisbakboek voor preken

Het ruikt heerlijk, het ziet er fantastisch uit, het smaakt geweldig en wordt professioneel geserveerd. Rara wat is het?
Inderdaad: een preek.

Theo Hettema, docent van het Seminarium van de Bond, schreef samen met predikant-geestelijk verzorger Annemarie Roding-Schilt een ‘Basisbakboek voor preken: Leer een preek bakken die naar meer smaakt!’.
Volgens de stappen van het bakken van een taart worden de fasen in het maken en houden van een preek besproken. Het boek bevat nadenkers, praktische tips en praktijkvoorbeelden en is bedoeld voor iedereen die wel eens voorgaat in een kerkdienst of een overweging houdt.

Theo Hettema over het boek: ‘Dit boek is een oude wens van me geweest en ik ben blij dat ik het samen met Annemarie Roding heb kunnen schrijven. In gesprek met studenten, collega-voorgangers en zeker ook uit eigen ervaring, weet ik hoe er vaak gezwoegd wordt op het maken van een preek of overweging. Dat komt niet altijd ten goede aan de boodschap. Met het boek willen we uitdrukken dat preken een prachtig iets is en dat je het ook op een manier kunt aanpakken waardoor het prachtig blijft. Zowel voor de spreker als voor zijn of haar gehoor!’

De Bond VEG heeft de uitgave van het boek financieel ondersteund. In februari 2023 zal er een Webinar over het boek worden verzorgd door het aandachtsveld Toerusting en vorming.

Het boek is uitgegeven bij Ekklesia en is te bestellen via deze webpagina: Ekklesia.nl. Het kan ook besteld worden via boekensites als bol.com, libris.nl of bruna.nl en via de plaatselijke boekhandel. Het boek heeft 196 pagina’s en kost € 19,90.

Een van de eerste kopers van het boek is ds. Jan Karelse (bij de charismatische conventie in de Betteld).