VEG Beverwijk Straalt!

Vorig jaar heeft VEG Beverwijk samen met de kerkenraad en actieve gemeenteleden de bezinningsdag Straal doorlopen.
Straal is een bezinningsdag ontwikkeld door het aandachtsveld Identiteit om samen met de Kerkenraad en eventueel actieve gemeenteleden stil te staan bij de identiteit van de gemeente en haar missionaire roeping.

De bezinningsdag bestaat uit vijf onderdelen waar onder andere ook een wandel opdracht door de buurt: ‘Wat zie je? Wie kom je tegen? Wat valt op?’ Zo werd VEG Beverwijk bewust van de uitstraling van hun eigen gebouw: ‘Het is van buitenaf niet duidelijk te zien dat wij een kerk zijn.’ ‘Hoe kunnen we zichtbaarder worden voor onze omgeving?’

Waardevolle vragen waar VEG Beverwijk vervolgens mee aan de slag is gegaan en niet zonder resultaat!
Zo hebben ze hun gemeente een naam gegeven, een logo ontwikkeld, kernwaardes op papier gezet en hun website vernieuwd.

Ze hebben gekozen voor de naam: ‘Het Anker’.
“Het Anker is het symbool van stevigheid, veiligheid en hoop.
De A met de grote lus symboliseert onze open gemeenschap en oog voor elkaar; kom erbij! Door het kruis extra toe te voegen, wordt het duidelijker dat het om een kerkelijke gemeenschap gaat. Door dat extra kruis toe te voegen, kun je het ook zien als mensen met open armen. Daarnaast hebben we met het ontwerp van het logo ook drie missie-icons ontvangen waarin onze missie wordt weergegeven.”


Mooi om te zien hoe Beverwijk de opbrengst van de bezinningsdag aanpakt.
Wil jij met jouw gemeente ook stil staan bij jullie identiteit en ontdekken welke missionaire kansen er in jullie buurt liggen?
Misschien is ‘Straal!’ dan ook wat voor jullie. Het is gratis en vraagt een vrije zaterdag van jullie tijd (in overleg is een andere dag ook mogelijk). Voor meer informatie kun je mailen naar: jknevel@bondveg.nl