Filmplezier bij opnames van het boek In Christus één?

Vorig jaar is het door ds. Leo Mietus geschreven boek ‘In Christus Éen?’ verschenen. Een geschiedschrijving over onze Bondgemeenten in de periode van 1912. Een tijd van spanning en conflicten rondom thema’s die vandaag ook nog actueel zijn. Kunnen wij vandaag wat leren van deze periode?

Het aandachtsveld Identiteit heeft er het volste vertrouwen in. Na het lezen van het boek wisten we ‘hier moeten we iets mee!’ We beseften ons maar al te goed dat niet iedereen een lezer is, dus stonden we voor de uitdaging: Hoe brengen we dit verhaal dichtbij? Hoe kunnen we het vertalen naar vandaag?

We besloten het te gaan verfilmen. Ook een behoorlijke uitdaging want er moest een script komen, een cameracrew, acteurs en decor en dan hebben we het nog niet eens gehad over de logistieke organisatie ervan! Maar het is gelukt en er wordt druk aan de film gewerkt. Wat een plezier hebben de betrokkenen erin! Ook nieuwsgierig naar het eind resultaat?

We hopen na de zomer het tentoon te kunnen stellen. Hoe, wat en wanneer? Daar hoort u binnenkort meer over!